Oldalak

Rendszeres olvasók

2011. január 4., kedd

Déligyömölcsös csirkesaláta

Déligyümölcsös csirkesaláta




















Egy régi Príma Konyha újságban találtam ezt a nagyon egyszerű és nagyon finom salátát.
Készíthető maradék főtt, vagy sült csirkemellből is. Mivel koleszterint nem szabad fogyasztanunk, ezért természetesen bőr nem lehet a húson.

Hozzávalók: 

- 30 dkg sült vagy főtt csirkemell
- 2 db kivi
- 2 db narancs
- 6 evőkanál borecet
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 1/2 narancs leve
- néhány csepp Worcester-szósz
- 1 csokor petrezselyem


1.   A csirkemellet csíkokra vágjuk. A kivit megmossuk, meghámozzuk és karikákra vagy félkarikákra szeleteljük. A narancsot gerezdekre szedjük. (A recept szerint filézni kellene, vagyis leszedni a hártyákat, de én nem tettem. Aki filézve szereti a narancsot, vagy nem tudja megenni a hártyákat, az természetesen filézze.)

2.   Szépen tálra rendezzük a gyümölcsöt, és ráterítjük.

3.   A narancsléből, borecetből, olívaolajból és a Worcester-szószból elkészítjük az öntetet, és megöntözzük vele a salátát.

4.   Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

5.   Behűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése