Déligyümölcsös csirkesaláta |
Egy régi Príma Konyha újságban találtam ezt a nagyon egyszerű és nagyon finom salátát.
Készíthető maradék főtt, vagy sült csirkemellből is. Mivel koleszterint nem szabad fogyasztanunk, ezért természetesen bőr nem lehet a húson.
Hozzávalók:
- 30 dkg sült vagy főtt csirkemell
- 2 db kivi
- 2 db narancs
- 6 evőkanál borecet
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 1/2 narancs leve
- néhány csepp Worcester-szósz
- 1 csokor petrezselyem
1. A csirkemellet csíkokra vágjuk. A kivit megmossuk, meghámozzuk és karikákra vagy félkarikákra szeleteljük. A narancsot gerezdekre szedjük. (A recept szerint filézni kellene, vagyis leszedni a hártyákat, de én nem tettem. Aki filézve szereti a narancsot, vagy nem tudja megenni a hártyákat, az természetesen filézze.)
2. Szépen tálra rendezzük a gyümölcsöt, és ráterítjük.
3. A narancsléből, borecetből, olívaolajból és a Worcester-szószból elkészítjük az öntetet, és megöntözzük vele a salátát.
4. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
5. Behűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése