Oldalak

Rendszeres olvasók

2011. február 24., csütörtök

Citromos sült csirke



Citromos sült csirke

Elkészítése nagyon egyszerű és nagyon gyors.

1.   A csirke bármilyen részéből készíthető, csak a bőrét mindenképpen húzzuk le, és minden zsiradéktól szabadítsuk meg.

2.    Sózzuk, borsozzuk, és nagyon pici olajjal kiolajozott tepsibe, vagy jénaiba, vagy cserép sütőtálba fektetjük. A csirkedarabokra ráreszeljük egy citrom héját, és csavarhatunk rá a levéből is. (Nem kell félni, egyáltalán nem lesz citrom ízű.) Mindegyik húsra teszünk egy borsónyi margarindarabkát, az edényt lefedjük, és 200 °C-on 20-30 perc alatt puhára sütjük. Ha úgy szeretjük, akkor a fedőt levéve még egy kicsit piríthatjuk.
3.   Én rizibizivel tálaltam, de rizst diéta idején csak nagyon picit, vagy egyáltalán ne együnk. Nagyon jó egyébként barna rizzsel vagy vadrizzsel. 
Ha vacsorára esszük, akkor csak salátát vagy valamilyen zöldséget együnk hozzá.



Béres Alexandrától hallottam a múltkoriban egy műsorban, hogy vacsorára egyáltalán ne együnk szénhidrátot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése