Oldalak

Rendszeres olvasók

2011. január 28., péntek

Fogyasztásra ajánlott élelmiszerek a diéta alatt


Húsok és húskészítmények:
Sovány húsok, marha-, borjú-, bárány-, sertés-, baromfi-, vad. Baromfi párizsi, baromfi- és pulykasonka, gépsonka, krinolin, szafaládé, virsli, zala felvágott.

Halak: Tőkehal, tonhal, busa, pisztráng, fogas, csuka, lazac, makréla.

Zsírok, olajok:
A többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmazó növényi margarinok, a napraforgó-, kukoricacsíra-, repce-, olíva- és szójaolaj.

Tej és tejtermékek:
1,5% zsírtartalmú tej, joghurt, kefir, félzsíros túró, sovány sajtok (20% zsírtartalom alatt) és zsírszegény, 10% - 12%-os tejföl.

Kenyér, pékáruk:
Fogyasszunk teljes kiőrlésű gabonából készült kenyereket és péksüteményeket, mivel a gabonafélékben a vitaminok és a rostok a héjban, és a héj alatt találhatók. Barna kenyér, rozskenyér, korpás és különböző magos kenyerek és zsömlék.

Zöldségek:
Párolva vagy salátának.

Gyümölcsök:
Alma, körte, eper, málna, meggy, ribizli, egres, görögdinnye, grapefruit, narancs, citrom, frissen facsart cukor nélküli ivólevek.

Italok:
Víz, ásványvíz, édesítőszerrel készített tea, gyümölcs- és zöldséglevek. 

(Én sem a teát, sem a limonádét nem tudom semmilyen édesítőszerrel meginni. Utálom. Olyan érzésem van, mintha a torkom kiszáradna, és összetapadna.  Ezért ezeket az italokat cukorral, vagy mézzel iszom. Lehet, hogy nem szabad, de utálkozva nem tudok enni.
A kávét, gyümölcsleveseket, desszerteket viszont minden további nélkül meg tudom enni édesítőszerrel.)

Tojás:
Heti 1-2 tojás kevés zsiradékkal,  főleg lágytojás, vagy tükörtojás formájában

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése